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とろとろ、濃厚、汁だくの極上親子丼はタマゴの看板が目印!売り切れ次第終了の玉子焼き専門店 オハナグリル Ohana Grill in Kawagoe

2014.01.17

小江戸川越と言えば、江戸時代からの町並みが有名な観光地。蔵造りや時の鐘と呼ばれる重要文化財や、昔ながらの和菓子や工芸品を販売するお土産やさんで賑わっているのですが、そんなエリアに前々から気になる看板がありました。それがこの写真。タマゴみたいだけど、、、なんでしょう?そして、とうとうこの看板の正体を突き止める日がやってきました!

Look at this sign! Can you tell what’s this? It looks like an egg. Kawagoe, my hometown is well known for its cultural historic symbols such as KURADUKURI, and TOKINO-KANE. There are a lot of old calligraphy signs you can see. My town is nothing to do with egg in particular. So I’m just wondering why there is a sign like this. very unique and outstanding. Today, finally I have a chance to know what it is.

 

看板の答えは、親子丼!親子丼てこんなに黄色かったっけ?白身ってこんなに存在感あったっけ?鶏肉よりタマゴ重視。だしの味よりタマゴ重視。ちなみに玉子焼きもかなりの自慢のお店らしい。つまりタマゴが自慢のお店なのです。

Here we go! This is the answer. The sign is for their egg menus. OYAKODON, japanese traditional DON with chicken, egg, and onion. OYAKO means parent-and-child and DON means rice bowl.The ingredients are simmered together in a sauce then served on top of a bowl of rice. Using dashi is a key. This shows dashi is well mixed with eggs. I guess they use 2-3eggs for one OYAKODON. There is much dashi sauce which is good!

 

 

タマゴのパワーにあまりに驚いたので、さらに寄りで撮ってみました。動いてる気がした。笑。黄色が深くて濃いのが特徴で、それはしっかり親子丼の味にもあらわれてます。トロトロ、濃厚、つゆだく。親子丼好きにはたまらない逸品だと思いますよ。

As I was amazed by the power of york, I got close to take a shoot. It’s like moving!! The yellow is very dense and deep which is different from eggs in super market. now I know why. They customize their eggs with consulting egg farm in Japan. They feed chicken with special food to raise.

 

 

なぜ、このタマゴは色も味も違うのかと思ったら、レジの横でタマゴを販売していました。オハナ専用の濃ーい生タマゴ。通常スーパーで売っているようなタマゴとは、餌が違うんだそうです。農場と特別契約してオハナ仕様のスペシャルタマゴを作っています。このネットでひとつ500円でお持ち帰りもできますよ。

You can take eggs to go. It cost 500yen. If in America, this price is like AAA USDA certified eggs. The big difference between the US and Japan is “freshness.” When I bought eggs in the US at the first time, I was so shocked that it is 1 months to expire. In Japan, no way,,, at most 7 to 10days. Because we have a habit of eating eggs in raw.  I mean, if you want to eat half boiled egg or raw egg. Don’t get along with the expired date and just eat them as fresh as possible.

 

 

 

店内カウンターの二人席も可愛かった!これは手作りかな?レトロ感が現代と大正時代を融合させたみたいで素敵です。いろいろ気になるインテリアがいっぱいのお店で、空間を楽しむだけでも行ってみる価値あります!、、というのも、、、

I love this seats. Is this for dating? They serve rocal craft beer, COEDO.

 

 

かまど!!!懐かし過ぎ。ところでタマゴって、生物のタマゴという意味では「卵」を使って、食材や料理で使うと「玉子」になるって知ってました?私は知らなかったです。

Interior is also unique! This is called Kamado, old style cooking stove. My grandma used to use it to making rice more than 50years ago way before I was born.

 

 

レトロ洗面台も!なんか静岡のおばあちゃんの家思い出すわ。。。

This is also antique! Old style washing stand.

 

大正ロマン通りを超えた突き当たりにあるお店。オープンして8年くらい経つそうです。もともとは輸入業などをやられていたそうで、蔵造りと大正通りの中間地点にあるロケーションにしても、インテリアにしても、とても個性的で異国情緒すら漂うレストラン。玉子焼き、親子丼、うな玉重など、タマゴをつかったメニューが充実してる専門店です。お昼はとても混むらしいし、売り切れ次第終了で、遅くても夕方5時には閉店してしまうので、確実に行くなら昼前か2時過ぎがオススメ。地元のタマゴ好きは必ず一度は行ってるはず。次は玉子焼きも頼んでみます。

So if you love eggs, this small restaurant is a must! Order OYAKODON and enjoy their juicy sauce and special egg’s texture. Only a few blocks away from main area of KURADUKURI.

 

埼玉県川越市仲町2-2

2-2 Nakamachi, Kawagoe, Saitama

049-225-1826

10:30am-5:00pm 売り切れ次第終了 They close when all items are sold out.

 

 

 

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